Investice do zlatých mincí se stává trendem mezi střední třídou

Investice do zlatých mincí se stává trendem mezi střední třídou

25.5.2021 0 Od IN

Nemusíte být milionáři, stačí vám pár stovek tisíc

Každý průměrný spotřebitel alokuje své prostředky do různých finančních produktů s cílem uspořit či zhodnotit peníze. Někomu vyhovují více spořicí účty s nižším či vyšším úrokem a jistou vidinou naspořených peněz v budoucnu, jiní naopak raději podstoupí určité riziko s touhou více rozmnožit své finance. Jednou z možností, kam své prostředky uložit, je investiční zlato.

V současné době se jedná o čím dál tím více skloňovaný termín i mezi střední třídou. Proč tomu tak je, a co tato investice obnáší, se dočtete o pár řádků níže.

Proč se vyplatí investovat do zlata

Zlato je a vždy bude žádanou komoditou. Už tisíce let slouží tento cenný kov lidem pro zhodnocení jejich majetku a na světě byste nenašli platidlo, které by mělo lepší reputaci. Nákupem investičního zlata rozložíte riziko ztráty peněz a z dlouhodobého hlediska vám vydělá více než jiné finanční produkty. Nákup zlata je kromě toho na rozdíl od investic do jiných komodit osvobozen od DPH, což je jeho velkým benefitem.

Prodej zlata je navíc v případě fyzických osob osvobozen také od daně z příjmu.

Zlaté mince jako varianta pro méně zámožné investory

Ti, co na to mají prostředky, rádi investují do nemovitostí. Jedná se jistě o rozumné řešení, vzhledem k tomu, že nemovitosti se budou kupovat a pronajímat stále. Co mají ale dělat lidé, jež takové možnosti nemají? Odpověď je nasnadě – investovat do zlatých mincí. Tento způsob uložení finančních prostředků je vhodný pro investory, kteří nedisponují miliony, ale mají něco naspořeno.

Investiční zlato vám zajistí uchování skutečné hodnoty, která u peněz vlivem inflace v průběhu let podstatně klesá. Zlaté slitky existují v mnoha různých velikostech a hmotnostech, takže jejich nákup je dostupný prakticky pro kohokoliv, kdo má k dispozici nějaké volné prostředky.