Přenosné EKG usnadní a urychlí vyšetření

Přenosné EKG usnadní a urychlí vyšetření

6.2.2021 0 Od IN

Přenosné EKG usnadní a urychlí vyšetření

Elektrokardiogram (známý také pod zkratkou EKG) je jednoduchý a bezbolestný test, který detekuje a zaznamenává elektrickou aktivitu srdce. Stejně tak ukazuje, jak rychle srdce bije, jestli je rytmus stabilní, nebo nepravidelný a zda je síla elektrických impulsů procházejících každou částí srdce dostatečná. Věděli jste o tom, že existuje i přenosné EKG, které si můžete zakoupit do domácího prostředí?

EKG je první vyšetření, které podstoupíte, pokud má lékař podezření na onemocnění srdce. Přenosné EKG se používá k odhalení srdečních problémů, jako jsou infarkty, arytmie, nepravidelný srdeční rytmus a srdeční selhání. Výsledky EKG vyšetření mohou poukázat i na další poruchy srdce.

Jak se EKG používá?

Jestliže má obvodní lékař přenosné EKG ve své ordinaci, zkontroluje vám srdce na preventivní prohlídce. Stejně tak se vyšetření provádí v ambulantních zařízeních i nemocnicích před větším chirurgickým zákrokem. Při vyšetření si lehnete, zdravotní sestra vám připojí až 12 elektrod na hrudník, někdy i paže. Elektrody jsou připojeny k vodiči přístroje, jenž zaznamenává elektrickou aktivitu srdce na milimetrový papír či do počítače. Poté se elektrody odstraní a vy můžete fungovat.

Přenosné EKG a jeho přednosti

Přenosné EKG je vhodnou volbou do ordinací praktických lékařů. Usnadňuje a urychluje běžná vyšetření. Ovládání je intuitivní. Zakoupit se dají i dražší modely s dotykovou obrazovkou, které umožňují rychle zaznamenávat potřebná data. Všechna naměřená data máte okamžitě k dispozici, a to buď v tištěné, nebo elektronické podobě. Pomocí přenosného EKG snadno vyloučíte bezprostřední ohrožení života.

Přenosné EKG je vhodné i do domácího prostředí pro pacienty se srdečním onemocněním. Více informací o těchto zařízeních najdete na webové stránce https://www.allcb.cz/prenosne-ekg-produkty.